Helyi időjárás

1998-ban alakultunk, jelenlegi taglétszámunk 38 fő. Az eltelt évek alatt sikerült egy olyan  közösséget kialakítani, ahol a tagság jól érzi magát. Igénylik a foglalkozásokat, szeretik az együtt töltött órákat.

Szeretünk kirándulni – eljutottunk az Országházba, Ópusztaszerre, Szegedre. Bejártuk a Bükk és Zempléni hegység nevezetes részeit. Voltunk a Mátrában. Gyönyörködtünk Szirákon a kastélyban és annak parkjában, csodáltuk Hollókőt és Szécsényt. Felejthetetlen napot töltöttünk Gödöllőn és környékén. Megismertük Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nevezetességeit.

Eljutottunk Keszthelyre – Hévízre s e tájat szívünkbe is zártuk.

Nagyobb kirándulást szerveztünk már határainkon túlra is. Eljutottunk Kárpátaljára, Szlovákiába és Erdély csodálatos vidékeire.Szeretjük a gyógyfürdőket, rendszeres látogatói vgyunk; - Hajdúszoboszlón, Hajdúnánáson, Miskolc-Tapolcán már többször jártunk, voltuk már Gyulán is.

Jártunk Debrecenben, a Déry Múzeumban Munkácsy Mihály remek művei hagytak bennünk maradandó emléket.

Kulturális tevékenység is folyik nálunk. Részt veszünk a Ki mit tud?-on, a megyei Kulturális Seregszemlén, az Idősek Világnapján. Felkészítő tanárunk Laurinyecz László – köszönjük ezúton is a fáradságos munkáját.

Negyedévente ünnepeljük a névnaposokat, köszöntjük a 70, 80 éves tagjainkat. 2007 januárjától tiszteletünket tesszük a községünkben az 50. és 60. házassági évfordulójukat ünneplő házaspároknál hogy kifejezzük jókívánságainkat. Minden évben várjuk a Mikulást, s rendezünk meghitt hangulatú karácsonyi ünnepséget.

Ott vagyunk a falusi rendezvényeken, a megyei nyugdíjas találkozókon, a nyugdíjasoknak rendezett hangversenyeken, pl. „Virágcsokor nyugdíjasoknak”.

Jó a kapcsolatunk a Móricz Zsigmond Színházzal, rendszeres látogatói vagyunk. 2005-ben a Kelet-Magyarország karácsonyi ajándéka 20 színházbérlet volt a klub részére.

A szomszédos települések nyugdíjas egyesületeivel nagyon jó a kapcsolatunk, évente „szomszédolást” rendezünk, mely igen hangulatos. Öröm nézni a hatvan, hetven, nyolcvan évesek hogy tudnak még táncolni, mulatni.

Részt veszünk március 15.-én a falusi ünnepségen, koszorúzunk.

Óvodai, iskolai ünnepségen képviseltetjük a klubot.Betegeinket látogatjuk, szükségszerűen támogatjuk.

Köszönjük az önkormányzatnak és patronálóinknak a támogatást, mert nélkülük kevesebb élményben lett volna részünk. Köszönet a polgármester úrnak, a képviselőtestület minden tagjának az idősek iránt érzett tiszteletet és megbecsülést.

 

Németh Erzsébet

vezető

 

Névnap

Ma 2023. szeptember 30., szombat, Jeromos napja van. Holnap Malvin napja lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A honlap gépi fordítása

Ki olvas minket

Oldalainkat 632 vendég böngészi

Naptár

<-  Szeptember 2023  ->
HK SzCs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Ma van az év 273. napja Szökőév? - Nem! -
Hétköznap/hétvége: Hétvége!

Idő: 09 óra, 08 perc.
Internetidő: 339 (Swatch)
Időszámítás: Nyári
Horoszkóp:
Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
Horizontal SlideShow Module v1.8 by JT.